Διακοπές Χριστουγέννων – Χριστουγεννιάτικες Διακοπές

Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, ίσως αναρωτιέστε που να περάσετε τις διακοπές σας. Αν σας ενδιαφέρει μια απόδραση σε κάποια ευρωπαική πόλη, έχουμε διάφορες προτάσεις για εσάς!

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να δείτε πως γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε άλλες περιοχές του κόσμου. Κάποιες από αυτές προσφέρουν εντυπωσιακούς εορτασμούς, ενώ σε άλλες τα πράγματα κινούνται σε πιο ήπιους τόνους. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν διασκεδαστικούς τρόπους να γιορτάσετε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές οργανώνοντας μεγάλες εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να παρευρεθείτε με τις οικογένειές σας ή με άλλους συνταξιδιώτες σας.

Σας παραθέτουμε τα άρθρα μας για το πως γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης:Πράγα

Χριστούγεννα στην Πράγα
Η Πράγα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για διακοπές ανεξάρτητα από την εποχή του έτους, αλλά ειδικότερα τα Χριστούγεννα, καθώς όλοι θέλουν να επισκεφτούν αυτό το κόσμημα της Ανατολικής Ευρώπης. Τα γοητευτικά στενά της πόλης και τα κτίρια που θυμίζουν αρχαία παραμύθια, μετατρέπουν την πόλη σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων.

Για τα παιδιά, θα είναι σαν να βρίσκονται μέσα σε κινούμενα σχέδια της Disney, καθώς θα κάθονται και θα παρατηρούν το επιβλητικό κάστρο της πόλης. Η γοητεία της Πράγας μεγεθύνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των Χριστουγέννων καθώς υπάρχει όλο αυτό το μαγευτικό περιβάλλον σε συνδυασμό και με τα φεστιβάλ που διοργανώνονται. Διαβάστε περισσότερα…

Παρίσι

Χριστούγεννα στο Παρίσι
Τα Χριστούγεννα γενικότερα είναι μια πολύ εμπορική περίοδος η οποία συνοδεύεται από διάφορες διαφημιστικές εκστρατείες. Επομένως, ίσως αποτελέσει έκπληξη το γεγονός ότι στο Παρίσι, στη γη της μάρκας και της πολυτελείας, αυτό το φαινόμενο δεν είναι τόσο έντονο. Δεν θα βρείτε ούτε χριστουγεννιάτικα κάλαντα “Jingle Bells” στη διαπασών από τα ηχεία των καταστημάτων, ούτε ηθοποιούς ντυμένους με την στολή του Άγιου Βασίλη έξω από τα καταστήματα και ούτε χαρακτήρες από ταινίες της Disney να κρέμονται στα φώτα.

Η απόλαυση που προσφέρουν τα Χριστούγεννα στο Παρίσι προέρχεται από την ομορφιά της πόλης και όχι από διάφορα υλικά χαρακτηριστικά. Έτσι λοιπόν, οι κάτοικοι του Παρισιού επιλέγουν να τα απολαύσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους παρά με κάποια επίδειξη καταναλωτισμού. Διαβάστε περισσότερα…

Λονδίνο

Χριστούγεννα στο Λονδίνο
Η εορταστική περίοδος είναι για άλλη μια φορά στο κατώφλι μας και τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να την γιορτάσετε στο Λονδίνο, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Trafalgar, τα παλιά σοκάκια στολισμένα με χριστουγεννιάτικα φώτα, επίσκεψη στο Paxton and Whitfield στην οδό Jeremyn και ζεστό κρασί στις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Είτε θέλετε να αξιοποιήσετε τις σχολικές διακοπές και να κάνετε μία εκδρομή με τα παιδιά σας, να εκμεταλλευτείτε κάποια εορταστική προσφορά, να δείξετε τις ικανότητές σας στο παγοδρόμιο είτε γενικότερα να διασκεδάσετε αυτή τη περίοδο, υπάρχει αρκετός χρόνος μεταξύ του ζεστού κρασιού και των τελευταίων εορταστικών ωρών καθώς θα ετοιμαζόμαστε όλοι για την έναρξη του καινούριου χρόνου. Διαβάστε περισσότερα…

Καλό σας ταξίδι και καλές διακοπές Χριστουγέννων!

Επιθυμειτε να λαμβανετε νεα για τους πιο μαγευτικους προορισμους σε Ελλαδα και εξωτερικο;

Εγγραφειτε στο newsletter μας!