Πράγα: Αξιοθέατα στην υπέροχη πρωτεύουσα της Τσεχίας

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης και έχει υπάρξει και πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Βοημίας για αιώνες.

Αυτή η μαγική πόλη των γεφυρών, των καθεδρικών ναών, των εντυπωσιακών πύργων και των εκκλησιών με τρούλο, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μολδάβα εδώ και πάνω από δέκα αιώνες. Σχεδόν ανέπαφο από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, το μεσαιωνικό κέντρο της Πράγας παραμένει ένα θαυμάσιο μείγμα από καλντερίμια, εσωτερικές αυλές, καθεδρικούς ναούς, αμέτρητα καμπαναριά εκκλησιών και όλα αυτά κάτω από τη σκιά του μεγαλοπρεπούς κάστρου του 9ου αιώνα. Η Πράγα είναι επίσης μια σύγχρονη και ζωντανή πόλη γεμάτη ενέργεια, μουσική, πολιτιστική τέχνη, εξαιρετική κουζίνα και ειδικές εκδηλώσεις, τροφοδοτώντας έτσι τη δίψα του ανεξάρτητου ταξιδιώτη για περιπέτεια.Η Γέφυρα του Καρόλου

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι ένα από τα πιο ρομαντικά αξιοθέατα της Πράγας. Με μια βόλτα θα απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα στο κάστρο της Πράγας, στον ποταμό Μολδάβα και σε πολλά άλλα διάσημα αξιοθέατα που είναι διακριτά από αυτό το σημείο. Η Γέφυρα συνδέει την παλιά πόλη με την Μικρότερη Πόλη (Mala Strana) και το περπάτημα κατά μήκος της θα γίνει η αγαπημένη δραστηριότητα του κάθε ταξιδιώτη. Ωστόσο, στις 9 το πρωί είναι ένας μεγάλος εκθεσιακός χώρος, με έναν μεγάλο αριθμό τουριστών να συνδυάζονται με πλανόδιους πωλητές κάτω από τα μπαρόκ αγάλματα που υπάρχουν κατά μήκος της γέφυρας. Αν θέλετε να ζήσετε τη γέφυρα στη πιο ατμοσφαιρική της όψη θα πρέπει να την επισκεφθείτε την αυγή.

πράγα-αξιοθέατα-1-γέφυρα-του-Καρόλου

Η Γέφυρα του Καρόλου

Το Κάστρο της Πράγας

Το Κάστρο της Πράγας απαιτεί αρκετές ώρες για να εξερευνηθεί σε βάθος, αλλά υποσχόμαστε ότι η προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την αλλαγή της φρουράς του κάστρου, να δουν έργα τέχνης από διάφορους αιώνες, να ταξιδέψουν πίσω στην μεσαιωνική εποχή των Τσέχων βασιλέων, να βιώσουν τη γοτθική ομορφιά του Αγίου Βίτου και να απολαύσουν μια συναυλία κλασικής μουσικής.

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτο

Εάν δεν μπορείτε να περάσετε μια ημέρα στο Κάστρο της Πράγας, τουλάχιστον επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτο. Αυτός ο καθεδρικός ναός γοτθικού ρυθμού μπορεί να υπερηφανεύεται για τον εντυπωσιακό εσωτερικό του σχεδιασμό, ο οποίος διαμορφώθηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη της Τσεχίας, Alfons Mucha, αλλά και για τα έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και άλλου είδους τα οποία με τη σειρά τους σχεδιάστηκαν από διάσημους και εξειδικευμένους Τσέχους καλλιτέχνες και τεχνίτες. Η ελεύθερη είσοδος καθιστά αυτό το αξιοθέατο ακόμα πιο ελκυστικό αλλά ακόμα και να μην είχε, το συγκεκριμένο θέαμά της θα ήταν εξίσου δημοφιλές για τα πλήθη.

πράγα-αξιοθέατα-2-Καθεδρικός-Ναός-του-Αγίου-Βίτου

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου

Το Δημαρχείο της Παλαιάς Πόλης

Το Δημαρχείο αυτό θα σας γοητεύσει τόσο με τον εσωτερικό όσο και με τον εξωτερικό του σχεδιασμό. Οι καταπληκτικές εσωτερικές και εξωτερικές του λεπτομέρειες του, δημιουργήθηκαν από μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Πράγας στα τέλη του 20ου αιώνα.

Old Town Hall

Εδώ θα βρείτε το κεντρικό γραφείο τουριστικών πληροφοριών της Παλαιάς Πόλης. Επίσης, το δημαρχείο αυτό διαθέτει πολλά ιστορικά αξιοθέατα και φιλοξενεί κατά καιρούς εκθέσεις τέχνης στο ισόγειο και στο 2ο όροφο.

πράγα-αξιοθέατα-3-Old-Town-Hall

Old Town Hall

Το Αστρονομικό Ρολόι στη Πλατεία της Παλαιάς Πόλης

Το Αστρονομικό Ρολόι στην πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Πράγας. Τα γνήσια ανταλλακτικά του ρολογιού χρονολογούνται πίσω στο 1400, αλλά το ρολόι έχει δεχθεί ανανεώσεις μέσα στους αιώνες. Τα νούμερα του αυτού του ρολογιού αναδύονται πάνω από τους δείκτες της ώρας. Να είστε προετοιμασμένοι για τα πλήθη που θέλουν να παρακολουθήσουν τους μηχανισμούς του ρολογιού, αν προσπαθείτε να βγάλετε φωτογραφίες.

πράγα-αξιοθέατα-4-το-αστρονομικό-ρολόι

Το υπέροχο Αστρονομικό Ρολόι

Μουσείο Διακοσμητικής Τέχνης

Το μουσείο άνοιξε το 1900, ως μέρος του ευρωπαϊκού κινήματος το οποίο ήθελε να ενθαρρύνει την επιστροφή της αξίας της αισθητικής η οποία ξεχάστηκε με τη Βιομηχανική Επανάσταση. Οι τέσσερις αίθουσες του είναι μια γιορτή για τα μάτια καθώς είναι γεμάτες με αντικείμενα του 16ου με 19ου αιώνα, όπως έπιπλα, ταπετσαρίες, πορσελάνες και μια υπέροχη συλλογή από έργα υαλουργίας.

Η Συναγωγή της Ιερουσαλήμ στη Νέα Πόλη

Είτε επισκεφτείτε είτε όχι την εβραϊκή συνοικία της Παλαιάς Πόλης, θα θελήσετε οπωσδήποτε να περάσετε από τη Συναγωγή της Ιερουσαλήμ της Νέας Πόλης. Η πρόσοψη αυτού του αξιοθέατου είναι πολύχρωμη και δίνει ιδιαίτερα έμφαση στη λεπτομέρεια – ρίγες, έργα με παπύρους, και πυλώνες, κάνουν την Συναγωγή της Ιερουσαλήμ ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα της πρώιμης αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα.

Το “Κινούμενο” Κτίριο στη Νέα Πόλη

Το κτίριο αυτό είναι επίσης γνωστό και ως “Fred & Ginger” και προσομοιώνει την κίνηση, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργικότητά του. Η πρωτοποριακή του σχεδίαση και η εκπληκτική χρήση της καμπυλότητας του έδωσαν αυτή τη φήμη. Αν θα θέλατε να απολαύσετε τη θέα της Πράγας από εκεί, θα πρέπει να κλείσετε ένα τραπέζι στο Σελέστ, το εστιατόριο του τελευταίου ορόφου.

πράγα-αξιοθέατα-5-κινούμενο-κτίριο-νέα-πόλη

Το “κινούμενο” κτίριο

Μάλα Στράνα

Η Μάλα Στράνα είναι μια παραδοσιακή συνοικία γύρω από τους πρόποδες του Κάστρου της Πράγας. Εκεί θα βρείτε αρχαία, γραφικά σπίτια, δρομάκια καθώς και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην οποία έχουν γυριστεί αρκετές ταινίες και διαφημίσεις.

πράγα-αξιοθέατα-6-Μάλα-Στράνα

Μάλα Στράνα

Το Εθνικό Μουσείο

Το Εθνικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο της Τσεχίας. Αυτό το μνημειώδες, νεο-αναγεννησιακό κτίριο δεσπόζει στην κορυφή της πλατείας Wenceslas και στεγάζει ένα ευρύ φάσμα εντυπωσιακών έργων.

Loreta

Η Loreta είναι ένας μπαρόκ τόπος προσκυνήματος ο οποίος ιδρύθηκε από την Benigna Kate ina Lobkowicz το 1626 και έχει σχεδιαστεί ως ένα αντίγραφο της Santa Casa; (Το σπίτι της Παναγίας) στους Αγίους Τόπους. Ο μύθος λέει ότι η αρχική Santa Casa μεταφέρθηκε από τους αγγέλους στην ιταλική πόλη Loreto καθώς οι Τούρκοι προχωρούσαν προς τη Ναζαρέτ.

πράγα-αξιοθέατα-7-Loreta-Λορέτα

Λορέτα – Loreta

Η Βιβλιοθήκη του Stahov

Αυτή η Βιβλιοθήκη είναι η μεγαλύτερη μοναστική βιβλιοθήκη στη χώρα, με δύο υπέροχες μπαρόκ αίθουσες που χρονολογούνται μεταξύ 17ου ένα 18ου αιώνα. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά μέσα από τις πόρτες, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορείτε να πάτε μέσα στις αίθουσες διότι διαπιστώθηκε ότι οι διακυμάνσεις της υγρασίας που προκαλούνται από την αναπνοή των επισκεπτών έθεταν σε κίνδυνο τις τοιχογραφίες που υπάρχουν στο χώρο. Τέλος, θα βρείτε στη βιβλιοθήκη μια σειρά από ιστορικά αξιοθέατα.

πράγα-αξιοθέατα-8-βιβλιοθήκη-Stahov

Η Βιβλιοθήκη του Stahov

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ψυχαγωγικές. Αν τελικά αποφασίσετε να ταξιδέψετε στη Πράγα ελπίζουμε να επισκεφτείτε τα περισσότερα από τα παραπάνω αξιοθέατα. Αν θέλετε, αφήστε μας ένα σχόλιο να μας πείτε τη γνώμη σας για τη Πράγα!

Επιθυμειτε να λαμβανετε νεα για τους πιο μαγευτικους προορισμους σε Ελλαδα και εξωτερικο;

Εγγραφειτε στο newsletter μας!