Ταξίδι στη Βενετία: Αξιοθέατα στη πόλη των νησιών

Η Βενετία είναι από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας και τα αξιοθέατα της είναι εκπληκτικά. Με την επίσκεψη σας στην πόλη, αμέσως θα αναγνωρίσετε τα πιο γνωστά της αξιοθέατα τα οποία βρίσκονται σε όλη τη πόλη. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η ίδια η πόλη αποτελεί ένα μεγάλο αξιοθέατο.

Η πόλη είναι χτισμένη σε πάνω σε νερό και αντί για δρόμους, αποτελείται κυρίως από κανάλια και γέφυρες. Ένα ωραίο μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στη Βενετία είναι η περιοχή του Αγίου Μάρκου. Εκεί βρίσκεται η πιο φημισμένη πλατεία της πόλης, η Piazza San Marco, όπως επίσης και δύο εξαιρετικά αξιοθέατα, τα Basilico di San Marco και Palazzo Ducale.

Η περιοχή Dorsoduro είναι το κατάλληλο μέρος για να επισκεφθούν οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής, ενώ στη γειτονιά του San Polo θα βρείτε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και τη δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία της Βενετίας – Campo San Polo. Τα σπίτια στην περιοχή Cannaregio αποτελούν το πρώτο αναγνωρισμένο γκέτο του κόσμου, ενώ στην περιοχή Castello θα βρείτε το τρίο των εκκλησιών – Santa Maria dei Miracoli, Santa Maria Formosa και San Zaccaria.Μην νομίζετε ότι όλα τα αξιόλογα αξιοθέατα της Βενετίας βρίσκονται γύρω από το Grand Canal. Υπάρχουν και άλλες περιοχές της πόλης, όπως το Murano (διάσημο για την κατασκευή γυαλιού), Burano (διάσημο για τις δαντέλες που φτιάχνονται εκεί) και το Lido (διάσημο για τη παραλία του), τα οποία αξίζουν την προσοχή σας.

Πάμε να δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βενετία και μερικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε.

Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου

Η μεγαλύτερη πλατεία της Βενετίας, η πλατεία του Αγίου Μάρκου, είναι το κύριο σημείο συνάντησης της πόλης. Η πλατεία είναι γεμάτη με καφετέριες, καταστήματα και μουσεία και με μια βόλτα μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ένδοξη αρχιτεκτονική της Βενετίας.

Βενετια-Αξιοθεατα-1-Piazza-San-Marco

Piazza San Marco

Το παλάτι των Δόγηδων

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Δημοκρατίας της Βενετίας, η έδρα και η κατοικία του αρχηγού της ήταν στο Παλάτι των Δόγηδων. Πλέον, αποτελεί ένα εντυπωσιακό μουσείο το οποίο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε. Πάρτε μια γεύση από τα δωμάτια στα οποία δρούσε η εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία της Βενετίας. Επίσης, μπορείτε να πάτε και στο Secret Itineraries Tour το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση σε μέρη βασανισμού, φυλακές και στη Γέφυρα των Στεναγμών.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Αυτό το εξαιρετικό παράδειγμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής δίπλα στο Παλάτι των Δόγηδων είναι αφιερωμένο στο προστάτη της Βενετίας και είναι η κύρια βασιλική της πόλης. Μέσα στη Βασιλική, θα βρείτε φανταστικά βυζαντινά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες από κορυφαίους βενετικούς καλλιτέχνες.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Η Γέφυρα του Ριάλτο

Αυτό το διακοσμητικό, πέτρινο γεφύρι πάνω στο Μεγάλο Κανάλι είναι μία από τις πιο διάσημες γέφυρες της Βενετίας και αποτελεί μια εικόνα της πόλης. Κάντε μια βόλτα σε όλη την γέφυρα του Ριάλτο για να απολαύσετε τα καταστήματα και τις αγορές της.

Κάντε μια βόλτα με γόνδολα

Αν και η βόλτα με τη γόνδολα δεν είναι πάντα η ρομαντική δραστηριότητα που μας παρουσιάζουν στις ταινίες, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Βενετίας. Μια βόλτα με γόνδολα μέσω του δικτύου των καναλιών της πόλης είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να εξερευνήσετε μερικές από τις πιο διάσημες γέφυρες και διάφορα κτίρια της Βενετίας.

Το Γκέτο

Το Γκέτο της Βενετίας ή Ghetto Nuovo τέθηκε σε λειτουργία το 1516, όταν όλοι οι Εβραίοι κάτοικοι της Βενετίας είχαν μετακινηθεί σε αυτό το νησί και θεωρείται ευρέως ως το πρώτο γκέτο στον κόσμο. Όταν ολοκλήρωσαν την μετακίνησή τους οι Εβραίοι, δεν υπήρχε δυνατότητα να φύγουν και ήταν καλυμμένοι από Χριστιανούς φρουρούς. Σήμερα τα τείχη που τους κρατούσαν περιορισμένους δεν υπάρχουν πια, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά για να δει κανείς σε αυτό το αξιοθέατο.

Palazzo Ducale

Κάποτε αποτελούσε την επίσημη κατοικία του Δόγη – εκεί γινόταν και το διοικητικό συμβούλιο της πόλης. Επίσης, αποτελούσε ένα μοναδικό μέρος λόγω της αρχιτεκτονικής του. Εκεί στεγάζονταν και γραφεία, δικαστήρια και κακόφημες φυλακές της πόλης. Για την πιο ενδιαφέρουσα περιήγηση του παλατιού ελέγξτε το Secret Trails του Palazzo Ducale.

Βενετια-Αξιοθεατα-3-Palazzo-Ducale

Palazzo Ducale

Gallerie dell’Accademia

Μην σας αποθαρρύνει η ανακαίνιση που γίνεται στο χώρο. Ακόμη και ένα μικρό κλάσμα από το περιεχόμενο αυτού του αξιοθέατου είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του πιο απαιτητικού λάτρη της τέχνης. Εκεί θα βρείτε έργα όπως την τελευταία δημιουργία του Τιτσιάνο, La Peta, την παρουσίαση της Θεοτόκου, τη γιορτή του Βερονέζε στη Βουλή των Levi, την μυστηριώδη τρικυμία του Giorgione και πολυάριθμα έργα του Τζιοβάνι Μπελίνι.

I Frari

Αν πρέπει να επισκεφθείτε μόνο μία βενετική εκκλησία εκτός από την Αγίου Μάρκου, τότε πρέπει να δείτε την Frari. Αποτελεί μια εντυπωσιακή εκκλησία γοτθικού ρυθμού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από τα δυτικά της γέφυρας Ριάλτο. Στη Frari θα βρείτε, μεταξύ άλλων, δύο εντυπωσιακά έργα – Την Κοίμηση της Θεοτόκου πάνω από το υψηλό βωμό, και τη Madonna di Ca ‘Pesaro στο αριστερό κλίτος.

Η Βενετία με τα κανάλια της είναι μια μοναδική πόλη που σίγουρα αξίζει να επισκευτείτε. Τα αξιοθέατά της δε τελειώνουν σε μια βόλτα με τη γόνδολα, αλλά σίγουρα είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε μόλις φτάσετε!

Επιθυμειτε να λαμβανετε νεα για τους πιο μαγευτικους προορισμους σε Ελλαδα και εξωτερικο;

Εγγραφειτε στο newsletter μας!