Πως να Ετοιμάσετε τη Βαλίτσα σας για Ταξίδι

Η σωστή προετοιμασία μιας βαλίτσας είναι σχεδόν τέχνη. Δεν πρέπει να ξεχάσετε τίποτα, πρέπει να πακετάρετε παπούτσια και ρούχα και να μην είναι πολύ βαριά η βαλίτσα. Αυτό μπορεί να είναι παίδεμα, ειδικά για όσους έχουν συνηθίσει να έχουν δύο ή τρία επιπλέον ρούχα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Θα σας παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές για την σωστή προετοιμασία της βαλίτσας για τις διακοπές σας.

Η σωστή προετοιμασία της βαλίτσας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τον προορισμό, την εποχή του έτους, το είδος του τουρισμού (πολιτιστικό, εμπορικό, παραθαλάσσιο, επιχειρηματικό κλπ) και από το μέγεθος και το βάρος που επιτρέπεται από την αεροπορική εταιρεία ή από το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψετε.


Κατ ‘αρχάς, είναι πολύ σημαντικό να μεταφέρετε αντικείμενα μικρού όγκου και βάρους. Μην πάρετε πολλά, παρά μόνο τα βασικά, πχ τα πράγματα που ξέρετε ότι πρόκειται να φορέσετε ή ότι θα είναι χρήσιμα. Αν κάτι δεν το χρησιμοποιείτε καθημερινά, δεν θα το χρησιμοποιήσετε και στο ταξίδι σας.

Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπ’ όψιν τις διαστάσεις της βαλίτσας σας, σε σχέση με αυτές που επιτρέπουν οι μεταφορικές εταιρείες ή το αυτοκίνητο με το οποίο ταξιδεύετε. Σε περίπτωση που μεταφέρετε χειραποσκευές, ελέγξτε το μέγεθος και το βάρος για να μην χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω. Από άποψη υλικών, σε γενικές γραμμές οι ημίσκληρες βαλίτσες είναι οι καλύτερες. Δεν είναι εύθραυστες όπως οι μαλακές ούτε τόσο βαριές όσο οι σκληρές. Φυσικά, μια βαλίτσα με ρόδες είναι πολύ πιο άνετη.

Πακετάρετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα πρώτα, βάζοντας τα πιο βαριά πράγματα, όπως τζιν και χοντρά πουλόβερ, στο κάτω μέρος της βαλίτσας. Αποθηκεύστε τα μικρά αντικείμενα όπως κάλτσες και εσώρουχα τελευταία. αφού έχετε βάλει τα μεγαλύτερα αντικείμενα, βάλτε τα μικρότερα σε κάθε πιθανή χαραμάδα, πχ μέσα στις κοιλότητες των παπουτσιών σας και στις γωνίες της βαλίτσας σας.

Αν θέλετε να συσκευάσετε τα ρούχα σας εξοικωνομώντας τον μέγιστο χώρο και παράλληλα να μην τσαλακωθούν, δοκιμάστε να τα συσκευάσετε σε δέσμες. Αυτό σημαίνει ότι θα τυλίξετε τα ρούχα σας γύρω από μια κάλτσα ή ότι θα τα βάλετε σε μια μικρότερη βαλίτσα. Είναι πιο αποτελεσματικό από άποψη χώρου και καλύτερο για τα ρούχα από το να τα διπλώσετε απλά.

Τα παπούτσια καταλαμβάνουν πολύ χώρο, οπότε πάρτε ένα ζευγάρι με το οποίο μπορείτε να κάνετε τα περισσότερα πράγματα και άλλο ένα ζευγάρι πιο επίσημα. Τα επίπεδα παπούτσια με κάποιο διακοσμητικό στοιχείο είναι ιδανικά, επειδή είναι ελαφριά, καταλαμβάνουν λίγο χώρο, και μπορούν να συνδυαστούν τόσο για μια έξοδο όσο και για μια βόλτα για περπάτημα.

Κάποιες γρήγορες συμβουλές:

  • Μην φοράτε καινούργια παπούτσια πρώτη φορά σε ένα ταξίδι
  • Προσπαθήστε να μην μεταφέρετε πολλά τιμαλφή
  • Πάρτε μια τσάντα για τα βρώμικα ρούχα
  • Βάλτε το όνομά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στις βαλίτσες, σε περίπτωση απώλειας
  • Βάλτε τα υποδήματά σας και τα άλλα σκληρά αντικείμενα στις γωνίες της βαλίτσας, γιατί έτσι την εμποδίζετε από το να σπάσει
  • Βάλτε τα εύθραυστα αντικείμενα ανάμεσα στα ρούχα
  • Εάν πάρετε μετρητά μαζί σας, μην τα έχετε όλα μαζεμένα, αλλά διασκορπίστε τα, έτσι ώστε σε περίπτωση κλοπής να μην μείνετε χωρίς καθόλου χρήματα
  • Διασκορπίστε τα βαριά αντικείμενα, όπως τα βιβλία, σε όλη την βαλίτσα σας αντί να τα βάλετε σε μια στοίβα
  • Επιλέξτε πλεκτά, μάλλινα και βαμβακερά ρούχα, γιατί τσαλακώνονται πιο δύσκολα
  • Βάλτε πάνω πάνω τα ρούχα που θα χρειαστείτε πρώτα

Τέλος, σημειώστε ότι οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις επιτρέπουν στους επιβάτες να μεταφέρουν μια βαλίτσα και μια χειραποσκευή στο αεροπλάνο. Μπορείτε να αφήσετε τα ρούχα και τα καλλυντικά σας στη βαλίτσα σας, αλλά θα πρέπει να έχετε τα πολύτιμα αντικείμενα, όπως το διαβατήριο, τα χρήματα, το κινητό σας και τον φορητό υπολογιστή σας μαζί σας στο αεροπλάνο. Θα πρέπει επίσης να έχετε μια αλλαξιά ρούχα και μικρά προϊόντα περιποίησης, όπως οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για να φρεσκάρετε εάν έχετε μεγάλο ταξίδι.

Επιθυμειτε να λαμβανετε νεα για τους πιο μαγευτικους προορισμους σε Ελλαδα και εξωτερικο;

Εγγραφειτε στο newsletter μας!